Therapie

Langdurige stress, ziekte, persoonlijk verlies of een verboken relatie. Je zou het misschien niet direct denken maar dit zijn allemaal zaken die kunnen leiden tot lichamelijke klachten en drukte in je hoofd. Lichaamsgerichte therapie is een effectieve manier om dan te kijken naar wat die signalen voor jou betekenen en hoe je verder komt.

--

Vanuit persoonlijke ervaring

Lichaamsgerichte psychotherapie heeft mij veel gebracht. Ik voel me thuis in mijn eigen lijf en kan me afstemmen op de ander. Maar bovenal weet ik wat ik wil, wat ik voel en waar mijn grenzen liggen. En die grenzen, die kan ik ook aangeven. 


Wat veel mensen nog niet weten is dat ons hoofd en ons lichaam geen twee verschillende dingen zijn. Zo geeft ons lichaam signalen door zoals bijvoorbeeld gespannen/ pijnlijke spieren, vermoeidheid, vage pijnklachten of hoofdpijn. Als we dat blijvend negeren kan het als gevolg hebben dat ons lichaam uiteindelijk helemaal dienst weigert. Ook dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden in een moeilijke maar heel leerzame periode. Ik heb daardoor beter leren luisteren naar de signalen van mijn lijf. Maar ook voor mij ging en gaat dat met vallen en opstaan.


--

Aanpakken van de oorzaak

Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn: langdurige stress, ziekte, persoonlijk verlies of een verbroken relatie. Allemaal zaken die kunnen leiden tot o.a. lichamelijke klachten. Lichaamsgerichte psychotherapie is een effectieve manier om dan te onderzoeken naar wat die signalen voor jou betekenen én hoe je daar het beste mee om kunt gaan. 

Ik werk met onder meer Voice Dialogue, Psychodrama, Ademtechniek, Gestalt, Bio- energetica en Systemisch werk (familieopstellingen).

--

Meer weten over lichaamsgerichte psychotherapie en Integrated Psychotherapy? Kijk op de site van Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie(SLBP) http://sblp.nl/

--


Je bent van harte welkom om te overleggen en/of te ervaren of deze manier van begeleiden bij jou past. Bekijk de praktische informatie voor het maken van een afspraak.