Lichaamsgerichte therapie

Een steen op je maag of een brok in je keel. Ergens weten we allemaal wel dat er een verbinding bestaat tussen je lichaam en je geest. Maar toch doen we daar vaak niet veel mee. We vertrouwen veel op ons hoofd en vergeten soms ons lichaam.


Ik werk lichaamsgericht. Maar wat houdt dat in? Dat je ervan bewust wordt dat je lichaam heel veel informatie bevat over jouw achtergrond en weergeeft hoe jij in het leven staat en met allerlei situaties omgaat.

Het leert je luisteren naar dat wat je nodig hebt, inzien wat emoties met je doen en hoe jij daar mee omgaat. Oftewel, je krijgt een beter contact tussen je lijf en je hoofd.

--

Wat kan lichaamsgerichte therapie voor mij doen?


  • Leren luisteren naar dat wat je nodig hebt. Naar wat emoties met je doen en hoe je daar mee omgaat.

  • Minder alleen met je hoofd bezig zijn. Door meer in contact te komen met je gevoel en je lijf.

  • Het ontdekken van de patronen die zichtbaar zijn in je leven.

  • De integratie van de drie kompassen die je hebt: je verstand, je hart en je buik.

Wat je met al deze informatie kunt? Beter geïnformeerde keuzes maken. En soms zijn dat helemaal geen nieuwe keuzes, maar weet je wel waarom en waarvoor je ze maakt.

---


Voor meer informatie over lichaamsgerichte psychotherapie: http://sblp.nl/ Dit is de site van Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie(SLBP)

---


Je bent van harte welkom om te overleggen en/of te ervaren of deze manier van begeleiden bij jou past. Bekijk de praktische informatie voor het maken van een afspraak.