Mijn verhaal

Margriet de Vries

Mijn naam is Margriet de Vries, geboren in 1966 als jongste van vijf kinderen.

Ik woon samen en we hebben 3 zonen waarvan er 2 nog bij ons wonen. Ik heb een eigen praktijk opgestart na de opleiding tot lichaamsgericht psychotherapie bij Bodymind Opleidingen. Ook heb ik daar de opleiding Systemisch Werk/Familie Opstellingen afgerond.


Oorspronkelijk was ik werkzaam in de zorgsector (thuiszorg) en later omgeschoold tot medisch secretaresse. Tevens al jaren werkzaam bij Bureau Kruiswijk, Coaching & Consultancy.


Na een hele moeilijke periode sta ik weer midden in het leven en vind ik het ongelofelijk fijn om met dit vak bezig te zijn. Het maakt dat ik me bewust blijf van de balans in mijn eigen leven. Het evenwicht tussen denken, doen en voelen en het bewustzijn om bij veranderingen opnieuw te zoeken naar een nieuwe balans.


Het lichaamsgericht werken boeit me enorm omdat het altijd weer nieuwe dingen brengt. Een ieder heeft een unieke persoonlijke geschiedenis en het is altijd weer boeiend om dat te onderzoeken. En er is verwondering, steeds opnieuw, over de enorme verandering die een groter lichaamsbewustzijn te weeg brengt, en bewondering voor de manier waarop cliënten dat in hun leven vorm geven.


Trefwoorden die mij beschrijven: onderzoekende instelling - open blik - humor. Volgens cliënten combineer ik helderheid met warmte en betrokkenheid. Ik werk met onder meer Voice Dialogue, Psychodrama, Ademtechniek, Gestalt, Bio- energetica en Systemisch werk (familieopstellingen).


Mijn motivatie is dat ik iedereen gun om zijn/haar weg in het leven te vinden en die te gaan vanuit persoonlijke kracht. Ik heb zelf ervaren dat in mij een grote basale kracht ligt. En ik gun ieder ander om contact te kunnen maken met dat stuk in jezelf.


En daar wil ik heel graag een bijdrage aan leveren.